meisje met ananas

Proefje van de maand

Zelf ijsjes maken moeilijk? Nee hoor!
Tijd dus voor een lekker en gezond zomerijsje. Welk fruit gebruik jij?

Rode yoghurt ijsjes

Ingredienten:

  • 300 gram halfvolle biogarde yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 150 gram aardbeien
  • 100 gram frambozen

    Materialen

    6 kartonnen bekertjes en ijsstokjes of ijsvoormpjes

    Instructies

    1. Doe de yoghurt in een kom en voeg de honing toe. Roer dit goed door elkaar. Was de frambozen en de aarbeien. Snijd het fruit in stukjes.
    2. Voeg de aarbeien en frambozen bij elkaar in een kom en prak dit dor elkaar. Niet te fijn maar laat er een paar stukjes in zitten.
    3. Roer het fruit losjes door de yoghurt met een lepel. Doe dit voorzichtig, want het mengsel moet niet glad worden.
    4. Zet de bekertjes een uur in de diepvries. Na een ur haal je ze er uit en doe je het stokje er in. Vervolgens zet je de bekertjes nog 3 uur in de diepvries.
    5. Om de ijsjes uit hun vormpjes te halen zet je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen.

      In plaats van aardbeien en frambozen, kun je ook ander zomerfruit gebruiken, zoals mango, banaan of kiwi!

      Bron: Voedingscentrum


      Meer weten over zuivel?

      Portret cirkel zuivel.png

      Ga dan met de klas op de Smaakmissie over Zuivel (groep 3-4). In deze Smaakmissie ontdekken leerlingen van alles over zuivel door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. De Smaakmissie Zuivel bestaat uit 6 interactieve lessen met aanvullend een digibordmodule.

      In deze Smaakmissie ontdekken leerlingen van alles over brood door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. De Smaakmissie Brood bestaat uit 5 lessen met een digibordmodule.

      ► Lees hier meer over de Smaakmissie Zuivel