Jongen maakt van mais popcorn

Smaakplezier op de BSO

Maak een eetbare menukaart, schilder met groenten of creëer je eigen pluktuin. Smaakplezier op de BSO is dé klapper boordevol smakelijke ideeën. Het bevat maar liefst 100 activiteiten, prikkel al je zintuigen! De map kost 115 euro.

groenten

Direct bestellen (webshop Voedingscentrum)

Wat is Smaakplezier op de BSO?

De thema’s

Smaakplezier op de BSO is een klapper boordevol smakelijke activiteiten. Het menu bestaat uit 100 activiteiten, verdeeld over zes thema's: In actie!, Pluktuin, Cre-eet-ief, Onderzoek en ontdek!, De Smaakprofessor en Koken is kikkûh! Met de doe-kaarten uit de klapper kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. Bekijk de voorbeeldactiviteit 'toetje tuf' of 'smaakfoppen'.

Combinatietips

De activiteiten in de verschillende thema's zijn met elkaar verbonden. Zo vullen sommige activiteiten elkaar aan. Kinderen onderzoeken de werking van gist in 'Het rijst de pan uit', bakken vervolgens hun eigen brood in 'Ben jij de bakker?' en bedenken een dans waarin zij het rijzen van brood uitbeelden in 'Ga je mee op rijs?'

Bespaartips en duurzaamheid

Producten worden zoveel mogelijk hergebruikt in Smaakplezier op de BSO. Ook materialen die worden gebruikt bij de ene activiteit worden bij een andere activiteit hergebruikt. Hiervoor zijn speciale combinatietips bij de activiteiten beschreven. Zo kweken kinderen zelf kruiden in het thema Pluktuin, die zij vervolgens gebruiken bij een kookactiviteit of bij het spel waarbij ze gedroogde en verse kruiden bij elkaar zoeken. Op deze manier gaan ze op een duurzame manier om met eten en worden de kosten van iedere activiteit verlaagd.

Waarom Smaakplezier op de BSO?

  • Door te ruiken, voelen, proeven, horen en te zien ervaren kinderen hoe leuk het is om met eten bezig te zijn.
  • Kinderen proeven verschillende producten. Dit draagt bij aan een gevarieerd eetpatroon.
  • Kinderen gaan aan de slag met gezonde producten. Ze leren welke producten gezond zijn en welke producten extra's.
  • Kinderen houden van proefjes doen. In Smaakplezier op de BSO gaan ze zelf experimenteren met eten. De activiteiten zijn leuk en leerzaam!
bananen race auto