Zaaien, verzorgen en oogsten moestuinzaadjes

Heeft u de moestuinzaadjes ontvangen en wilt u er mee aan de slag? Lees de volgende tips van Sharonne de Tuinvrouw en maak zo van uw moestuin een succes!

Tussenplaatje moestuin.jpg

Sharonne's moestuin tips

Broccoli

Zaaien: half maart tot begin juli
Oogsten
: juli en augustus

  • Zaai vanaf half maart de zaadjes in luchtige aarde en kweek ze na kieming op een lichte, maar koele plek in 4 tot 6 weken op tot mooie plantjes.
  • Plant de plantjes met kluit op een afstand van 45 x 45 cm van elkaar. Houdt de planten tot de eerste zeven bladeren droog, daarna kan voldoende water worden gegeven.

    De zaadjes wensen wel goed vochtige grond. De teelt gaat verder eigenlijk bijna vanzelf!

    Oogst de radijsjes vanaf het moment dat ze mooi rond worden en elkaar gaan wegdrukken.

Snijbiet

  • Snijbiet is een makkelijk te telen plant. Zaai snijbiet vanaf half maart in een bakje met teeltaarde of vanaf half april direct op 2 cm diepte in de grond.
  • Zaai je de zaadjes dicht bij elkaar, dan kun je het blad jong oogsten; zaai je met iets afstand, dan kun je grote bladeren oogsten.
  • De zaadjes wensen wel goed vochtige grond. De teelt gaat verder eigenlijk bijna vanzelf!Wat is de Smaakmissie Moestuin?

In deze interactieve lesmodule helpen leerlingen van groep 1 t/m 4 de tuinvrouw, ze gaan samen op Smaakmissie! De leerlingen gaan zelf aan de slag en ontdekken zo van alles over de moestuin, plantjes en de beestjes.Tussendoor brengen ze via het digibord verslag uit over de groei van de plantjes. Bekijk hier de Smaakmissie Moestuin.

Er is een Smaakmissie voor elke groep, ga naar www.smaaklessen.nl/lesmateriaal en bekijk ze allemaal.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Tussenplaatje moestuin.jpg