meisje met appel

Digibord en Inspiratieboek

Smaken de Smaaklessen naar meer? Gebruik ook het digibord of kijk in het Inspiratieboek voor allerlei aanvullende lesideeën.

Digibord

Bij elke Smaakles hoort één van de opdrachten uit de digibordmodule. Dit is een digitale omgeving met leuke extra's zoals filmpjes, spelletjes, illustraties of een quiz. Ook vindt u hier een eindtoets waarmee de opgedane kennis kort getoetst kan worden. De Smaaklessen en kopieerbladen kunt u ook via de digibordmodule openen. Het digibord is vrij toegankelijk.

Naar het Smaaklessen digibord.

Digibord Smaaklessen

Inspiratieboek

In het Inspiratieboek vindt u aansluitende lesideeën per Smaakles. U kunt ook zoeken op een willekeurig lesidee of op een lesidee per bouw, bijvoorbeeld voor de onderbouw.


Lesideeën per Smaakles

Hier vindt u alle Smaaklessen per groep. Vanuit deze lessen ziet u welke aansluitende lessuggesties er per les beschikbaar zijn.

NB. Door een update kunt u momenteel vanuit een lesidee niet teruglinken naar de basisles.

Lesideeën per bouw

U kunt er ook voor kiezen om rechtstreeks alle lessuggesties in het Inspiratieboek te bekijken. Hier vindt u allerlei lessuggesties, verdeeld over de thema’s smaak, gezondheid, consumentenaspecten, voedselproductie, voedselbereiding en voedselproductgroepen.

Onderbouw
In het Inspiratieboek voor de onderbouw vindt u alle aanvullende lessuggesties voor groep 1-2.
Middenbouw
In het Inspiratieboek voor de middenbouw vindt u alle aanvullende lessuggesties voor groep 3-6.
Bovenbouw
In het Inspiratieboek voor de bovenbouw vindt u alle aanvullende lessuggesties voor groep 7-8.


idee!