Leskist Smaaklessen

Smaaklessen is het lesprogramma over voeding voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Met alle zintuigen verkennen kinderen hun dagelijkse eten. Ondertussen hebben al ruim 4500 scholen meegedaan met Smaaklessen en het lesmateriaal is in het schooljaar 2015-2016 ruim 30000 keer gedownload! Lees meer over Smaaklessen.

Tussen4.jpg

Smaakleskist

Voor GGD'en en NME-organisaties is er een speciale uitleenleskist ontwikkeld. Deze kan worden opgenomen in het uitleenaanbod. De Smaakleskist bevat:

  • De lesmap Smaaklessen
  • Gebruiksmaterialen (zeef, beslagkom, etc.) i.p.v. verbruiksmaterialen
  • Materialen die zoveel mogelijk gemaakt zijn van RVS of gerecycled plastic


Uitleenleskist NME def.jpg

Naast de leskist kunnen scholen gebruik maken van een losse lesmap, gedownloade lessen, het Smaaklessendigibord en het Inspiratieboek.


Bestel de Smaakleskist NME

De Smaakleskist is te bestellen via de e-mail of het contactformulier. De uitleenleskist kost €300,- per stuk (excl. BTW)

Overzicht uitleenpunten

Wanneer een leerkracht een Smaakleskist wil lenen, kan hij/zij zoeken naar het dichtsbijzijnde uitleenpunt in het overzicht met uitleenpunten. De leerkracht dient zelf contact op te nemen met het betreffende uitleenpunt. Leent u de leskist uit en staat uw vestiging nog niet op onze site? Laat het ons weten.

Ondersteunende documenten

Het Steunpunt Smaaklessen heeft een aantal documenten ontwikkeld ter ondersteuning van het uitlenen van de Smaakleskist. Bekijk de ondersteunende documenten.

tussen7.jpg