Nieuws

Gratis margarinepakket bij Smaakmissie Olie & vet

Gepubliceerd op
14 september 2017


In de Smaakmissie Olie & vet ontdekken leerlingen van alles over olie en vet door zelf op onderzoek uit te gaan, de onderzoekster heeft namelijk dringend hulp nodig! Kunnen de leerlingen haar helpen en alle mailtjes die zij ontvangt beantwoorden? 

Win een margarinepakket!

In de Smaakmissie gaan leerlingen ook zelf margarine maken. Dit wordt nog makkelijker met de margarinekit. Een pakket met allerlei materialen om margarine te maken. Wij mogen er een aantal weggeven! Laat ons weten wat uw motivatie is om de Smaakmissie Olie & vet met de klas te doen en win dit handige pakket!

Wat is de Smaakmissie Olie & vet?

In de Smaakmissie Olie & vet ontdekken leerlingen van alles over olie en vet door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. De Smaakmissie bestaat uit 6 interactieve lessen met aanvullend een digibordmodule. Leerlingen kunnen na de Smaakmisie antwoorden geven op vragen als: wat is het verschil tussen olie en vet? Waar heb je vet voor nodig? Welke vetten zitten er in voedingsmiddelen en welke vetten eet ik dagelijks?

Ga naar de Smaakmissie Olie & vet

Header Olie en vet.jpg

Gastlessen (VOL)

Dit najaar zullen er 5 gastlessen op scholen gegeven worden binnen de regio Zuid-Holland. Na deze gastles zijn de leerlingen op de hoogte van de gezondheidseffecten en functionaliteit van olie & vet. Ze gaan zelf aan de slag met het maken van margarine en wordt er een leuke quiz gespeeld.
Het maximum aantal aanvragen voor de gratis gastlessen is bereikt.