Veelgestelde vragen portiegrootte

Uw leverancier levert voor twee dagen een portie van tussen de 100 en 200 gram en voor één dag een proefportie. Hierbij voldoet uw leverancier aan de voorwaarden. De proefportie is bedoeld om extra variatie aan te bieden waardoor kinderen met meer verschillende smaken in aanraking komen. Het is aan u, als school, hoe u ouders over de groente- en fruitdagen informeert.

Wat zijn de voorwaarden voor de portiegrootte?

Scholen ontvangen 20 weken lang drie porties gratis groenten en/of fruit per kind per week. In totaal ontvangt ieder kind 60 porties. Groenten en fruit worden minimaal eenmaal per week afgeleverd op maandag of dinsdag.

De porties groente en fruit die uw leverancier levert hebben een minimaal gemiddeld gewicht van 70 gram per portie hebben dan wel, bij levering van drie porties fruit of groente per week, een minimum gewicht per week van 300 gram.

Hoe informeer ik ouders over de proefporties?

Uw leverancier levert voor twee dagen een portie van tussen de 100 en 200 gram en voor de derde dag een vaak kleine proefportie. Hoe informeert u ouders?

Het is aan u als school hoe u ouders hierover informeert. Leveranciers die werken met een zogenoemde proefportie adviseren u het volgende. Communiceer naar ouders dat er  twee groente- en fruitdagen zijn. Vraag ouders om voor de andere drie dagen zelf groente- en fruit mee te geven.

Daarnaast is er een speciale oudernieuwsbrief, waar u de ouders op kunt attenderen. In deze oudernieuwsbrief worden ook ouders iedere week op de hoogte gebracht over de levering.