docenten vo

Lesmateriaal VO

Fruit en Veggie challenge!

Leerlingen gaan de challenge aan met Sonne of Ewoud. Ze krijgen feitjes, fabels en stellingen voorgeschoteld. Halen ze genoeg punten? Dan winnen ze de challenge en volgt de ontknoping in een spannend filmpje.

Het doel? In lessen van 20 minuten leren leerlingen van klas 1 en 2 op een uitdagende en prikkelende manier over de gezondheidsvoordelen, herkomst, duurzaamheid en smaak van fruit en groente.

Ga de Fruit & Veggie challenge aan op www.fruitandveggiechallenge.nl

Meer lesmateriaal onder de trailer!

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Meer lesmateriaal

Schoolfruitdigibord

Het Schoolfruitdigibord is speciaal ontwikkeld voor EU-Schoolfruit. De groente- en fruitquizzen voor de bovenbouw van het basisonderwijs zijn leuk en uitdagend genoeg voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. De lessen zijn inclusief een docentenhandleiding en aanvullende lessen.

Smaaklessen en Smaakmissies

Proeven, ruiken, horen, voelen en kijken: met al hun zintuigen verkennen kinderen het dagelijkse eten! Smaaklessen is een uniek lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Het lesmateriaal van de bovenbouw is ook geschikt voor voortgezet speciaal onderwijs. Het beleven van voedsel staat centraal. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen.

Smaakmissies zijn een verdieping op het basisprogramma Smaaklessen. Een Smaakmissie is een interactieve lesmodule over een productgroep uit de Schijf van Vijf. Via het digibord worden leerlingen uitgedaagd om een missie op te lossen. Kunnen ze bijvoorbeedl het broodmonster meer leren over brood, of de chef-kok helpen bij het samenstellen van een menu met veel fruit? Leerlingen gaan zowel binnen als buiten de klas op avontuur en ontdekken zo alles over de herkomst van eten. Dit lesmateriaal van de bovenbouw is ook geschikt voor voortgezet speciaal onderwijs.

Krachtvoer

Krachtvoer is een lespakket over ontbijten, fruit en tussendoortjes. Het pakket is geschikt voor de lessen verzorging of biologie in het leerjaar 1 en/of 2 van de theoretische, gemengde en kadergerichte leerwegen van het vmbo. Naast de lessen biologie en verzorging is Krachtvoer ook heel geschikt voor projecten over gezondheid, fitheid, voeding, leefstijl of combinatievakken zoals binask en biologie/verzorging.

Weet wat je eet

In het lesprogramma Weet wat je eet werken de leerlingen zelfstandig aan de kerndoelen voeding binnen de vakken biologie, verzorging, bewegingsonderwijs, zorg en welzijn. De stof sluit goed aan bij vmbo, havo en vwo.

DOit

DOiT maakt leerlingen van klas 1 en 2 op een leuke manier vertrouwd met de voordelen van een gezonde leefstijl. De leerlingen onderzoeken hun eet- en beweeggedrag, vergelijken dat met de norm, onderzoeken de schoolkantine en de invloed van ouders, vrienden en reclame.
VO_Website_Tussenlijn-midden2.jpg
Tussenafbeelding breed.jpg