Nieuws

EU-Schoolfruit voor 476.000 leerlingen van start op 7 november

Gepubliceerd op
4 november 2016

Op 7 november start het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2016-2017. Daarbij ontvangen 2.600 basisscholen 20 weken lang voor elke leerling 3 stuks gratis fruit of groente. Daarnaast doen 75 middelbare scholen mee, waarbij de klassen 1 en 2 schoolfruit krijgen.

Ruim 476.000 deelnemende leerlingen

In totaal ontvangen ruim 476.000 leerlingen schoolfruit. Alle scholen die zich hebben ingeschreven (en bevestigd) kunnen dit jaar meedoen omdat er voldoende budget beschikbaar is. Er was geen loting nodig. Nederland doet dit jaar voor het achtste jaar mee aan de Europese schoolfruitregeling.

De start op scholen

Scholen ontvingen een startpakket met daarin het lesboekje, posters en een kalender met verwijziging naar het Schoolfruitdigibord. Zo worden leerlingen op een leuke manier gestimuleerd om meer fruit en groente te eten. Voor het voortgezet onderwijs is er nu de Fruit & Veggie Challenge. Dat zijn uitdagende digibordlessen speciaal voor leerlingen van klas 1 en 2.

Leveranciers

De erkende schoolfruitleveranciers 2016-2017 zijn Freshweb.nl, Fruitbedrijf Halm, Halm Schoolfruit, HealthyQ, I&L Logistiek en Vitamine & Zo. Naast de bijdrage vanuit de EU zorgen zij voor de private bijdrage.

Samenwerking

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Het Steunpunt Smaaklessen en EU-Schoolfruit - Wageningen University & Research verzorgt de communicatie naar de scholen.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van EU-Schoolfruit? Schrijf u dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief voor het basisonderwijs en/of het voortgezet onderwijs.

EU-Schoolfruit_Strooiillustraties_Combi-1.jpg