Nieuws

Gratis schoolfruit voor ruim 519.000 kinderen

Gepubliceerd op
13 november 2017

Minister Carola Schouten heeft maandag 13 november het startsein gegeven voor het EU-schoolfruit- en groenteprogramma 2017-2018. Ze leverde de eerste doos schoolfruit persoonlijk af op basisschool De Springbok in Den Haag.

"Het is belangrijk dagelijks groente en fruit te eten", aldus minister Schouten. "Ik probeer het zelf ook iedere dag te doen. Het is lekker, gezond en goed voor je. Het is heel leuk om daar samen met de kinderen van basisschool de Springbok op deze manier aandacht voor te vragen."
Minister Carola Schouten

Record

In totaal 519.246 leerlingen krijgen dit schooljaar 20 weken lang 3 stuks gratis groente of fruit per week. Dat zijn ruim 31 miljoen stuks groente en fruit verdeeld over 2.965 basisscholen. Nog nooit hebben zoveel scholen en kinderen meegedaan aan de Schoolfruitregeling.

Alle scholen die zich hebben ingeschreven kunnen dit jaar meedoen omdat er voldoende budget beschikbaar is. Nederland doet dit jaar voor het 9e jaar mee aan de Europese schoolfruitregeling.  

Feestje

Veel scholen maken van de start van de schoolfruitleveringen een feestelijke activiteit. Zo stimuleren ze kinderen op een leuke manier meer groente en fruit te eten. Daarnaast kunnen de kinderen kennis opdoen over groente en fruit door schoolfruitlesmateriaal en digibordlessen.

Erkende leveranciers

Voor het schooljaar 2017-2018 hebben 8 leveranciers een erkenning als schoolfruitleverancier van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) ontvangen. Zij zullen de inkoop en leveringen van groente en fruit naar de scholen verzorgen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Meer informatie

RVO.nl voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit verzorgt de communicatie  en het lesmateriaal voor de scholen.

Bron: RVO.nl