Nieuws

Hoe nu verder?

Gepubliceerd op
28 februari 2017


In de week van 10 april ontvangt u voor de laatste keer EU-Schoolfruit. Vanaf week 16 krijgt uw school geen gratis fruit en groente meer geleverd. Hoe gaat u in week 16 verder? Welke afspraken zijn er over het eten van groente en fruit in de ochtendpauze?  Laat u de ouders fruit meegeven of kiest u voor een schoolfruitabonnement?

Ouders

Bij deze optie vraagt u ouders om fruit en/of groente mee te geven op afgesproken fruitdagen. Informeer de ouders nu al op welke dagen de kinderen vanaf week 16 fruit en groente eten op school. Gebruik daarvoor deze voorbeeldbrief voor in de nieuwsbrief en/of voor op uw website:"Wij zijn begonnen met 1 vaste fruitdag en hebben dit steeds uitgebreid. Vanaf dit schooljaar eten de kinderen in de kleine pauze alleen nog maar fruit en groente. De kinderen zijn tevreden en ouders ook!"
Mieke van Leeuwen, Leerkracht de Jacobsvlinder, Zoetermeer


Schoolfruitabonnement

Bij deze optie sluit de school een abonnement af bij een leverancier. De leverancier zorgt voor een gevarieerd aanbod, eventueel seizoensgericht of biologisch. De ouders hoeven hierdoor geen tienuurtje mee te geven. De school betaalt de directe kosten, bv. uit opbrengsten van een sponsorloop of een ouderbijdrage.

bannerwebsite2.png

Wij eten groente en fruit op…

Om u een handje te helpen sturen wij aan het einde van de EU-Schoolfruitperiode een handige poster op. Op deze poster kunt u aangeven op welke dagen er groente en fruit wordt gegeten in de ochtendpauze. Bekijk de poster hier

Van vaste fruitdagen naar een schoolfruitbeleid

Maak van de vaste schoolfruitdagen een schoolfruitbeleid op school. Maak hierbij gebruik van het ontvangen stappenplan of de digitale versie. Hierin staan tips over het ontwikkelen van een schoolfruitbeleid. Ook staan er voorbeeldteksten van een beleid en voorbeeldbrieven naar ouders en het schoolteam. ►Ga naar de digitale versie

Smaaklessen & Smaakmissies

U kunt nog steeds gebruik maken van het lesmateriaal van EU-Schoolfruit. Denk daarbij ook aan de lessen op het digibord. Daarnaast kunt u ook starten met Smaaklessen.

Smaaklessen is een lesprogramma over eten en smaak voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Het beleven van voedsel staat centraal. Door Smaaklessen krijgen kinderen flink wat kennis over eten én ervaring met gezond en duurzaam kiezen.

Het lesmateriaal van Smaaklessen bestaat uit:
- Smaaklessen: 5 lessen voor elke groep, aangevuld met een digibordmodule en online Inspiratieboek.
- Smaakmissies: verdiepende interactieve lesmodules over basisproductgroepen als fruit, groente, zuivel en vlees.

►Lees meer over Smaaklessen

  • websitebanner certificaat.jpg

 

EU-Schoolfruit_Strooiillustraties_Combi-5.jpg