Nieuws

Inschrijving EU-Schoolfruit voor basisscholen van start op 8 september

Gepubliceerd op
3 september 2014Vanaf 8 september 2014 kunnen basisscholen zich inschrijven voor het schoolfruitprogramma 2014/2015. De inschrijfperiode sluit op 26 september 2014, of eerder wanneer vol. 

Scholen kunnen zich inschrijven via www.euschoolfruit.nl. Toewijzing van het gratis schoolfruit wordt gebaseerd op volgorde van (bevestigde) aanmelding. Schrijf uw school daarom zo vroeg mogelijk in (vanaf 8 september 2014, 9:00u). De inschrijving sluit op 26 september om 17:00u, of eerder als het maximum aantal aangemelde scholen is bereikt. Aan het programma kunnen ongeveer 1.500 basisscholen deelnemen. 

In schooljaar 2014-2015 kunnen scholen kiezen uit zes erkende fruitleveranciers. Meer informatie vindt u op de pagina over de leveranciers.

Tussen_360x91_EU-Schoolfruit1.jpg
Schoolfruitregeling

Nederland neemt in schooljaar 2014/2015 voor het zesde jaar deel aan de Europese schoolfruitregeling. De regeling heeft tot doel om:

  • de consumptie van groente en fruit bij schoolkinderen te stimuleren;
  • kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren;
  • de afzet van groente en fruit te bevorderen.

Opdrachtgever

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de schoolfruitregeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

De volgende organisaties ondersteunen het schoolfruitprogramma: het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Voedingscentrum. De communicatie naar de scholen wordt verzorgd door het Steunpunt EU-Schoolfruit en Smaaklessen van Wageningen University.


strooiafbeelding 1 eusf.jpg