Nieuws

Veel enthousiasme voor EU-Schoolfruit

Gepubliceerd op
16 september 2014De inschrijvingen voor EU-Schoolfruit liepen storm. Op donderdag 11 september was het maximum aantal inschrijvingen al bereikt.

Met veel enthousiasme schreven basisscholen zich afgelopen week in voor EU-Schoolfruit 2014-2015. De fruitleveringen starten in de week van 3 november 2014 en lopen t/m de week van 1 juni 2015. Ongeveer 1700 scholen over heel Nederland doen mee.

Was uw school te laat met inschrijven? U kunt natuurlijk wel de EU-Schoolfruit lesmaterialen gebruiken.

  • Ga naar www.schoolfruitdigibord.nl en vlieg mee door de kas met Oscar het lieveheersbeestje, neem een kijkje in de tas van tante Carla uit Suriname of ga als beestachtige bieten en malle mango's de strijd met elkaar aan in de gigagrote fruit- en groentequiz.
  • Download de groente- en fruitbingoposter en hang hem op in de klas. Daarmee stimuleert u leerlingen om verschillende soorten groente en fruit mee te nemen naar school. 
  • Ook kunt u de EU-Schoolfruitlessen online bekijken en uitprinten. Met deze lessen ontdekken, proeven en onderzoeken de leerlingen groenten en fruit.
  • Gaat uw school zelf aan de slag met een schoolfruitbeleid? Bekijk dan het stappenplan. In vijf stappen wordt beschreven hoe u een goed schoolfruitbeleid op de kaart zet.

strooiafbeelding 1 eusf.jpg