
Nieuws
Gastles voor groep 7/8 over de aardappel
Gastles over de aardappel
Dit schooljaar kun je een gastles aanvragen dat specifiek gaat over de aardappel. In deze les leren de leerlingen van alles over de aardappelen en wordt samen de laatste les van Smaakmissie Aardappelen, rijst en pasta behandeld.
De leerlingen leren meer over verschillende soorten aardappelen, vastkokende of kruimige aardappelen en gaan een aardappelgerechtje maken.
Wat is de Smaakmissie Aardappelen, rijst en pasta?
In de Smaakmissie Aardappelen, rijst en pasta ontdekken leerlingen van alles over aardappelen, rijst en pasta door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. De Smaakmissie Aardappelen, rijst en pasta bestaat uit zes lessen en duurt totaal ongeveer 5 uur. De gastles die u gaat verzorgen is een uitgebreide versie van de laatste les in deze Smaakmissie. Scholen die een gastles willen hebben dus als voorwaarde de eerste lessen zelf te hebben gedaan.
Wat zijn de voorwaarden voor deelname?
Leerlingen uit groep 7/8 kunnen de gastles ontvangen.
De gastdocent geeft de laatste les (kookles) van de Smaakmissie aardappelen, rijst en pasta. Voorwaarde is dus dat de klas zelfstandig al de eerste lessen heeft gedaan.
Leerkracht is aanwezig tijdens de les, eindverantwoordelijk in de klas en betrokken bij de gastles.
Er zijn minstens twee hulpouders die kunnen ondersteunen tijdens de les.
Wie komt er in de klas?
Gastdocenten zijn werkzaam in de aardappelsector en komen vrijwillig in de klas meer vertellen over de aardappel. Om de kwaliteit en objectiviteit te garanderen zijn er commiteren de gastdocenten zich aan het communicatieprotocol en code of conduct die door het Voedseleducatie Platform zijn opgesteld .

Wanneer?
De lessen zijn op basis van beschikbaarheid in te plannen tot aan de zomervakantie in 2020.
Aanmelden
Aanmelden gebeurt via Chef! op www.voedseleducatie.nl. Neem contact op met de gastdocent via "gastlessen" op het dashboard.
Bespreek samen de volgende onderwerpen:
- Datum en tijd gastles
- Aantal leerlingen (i.v.m. aantal ingrediënten)
- Mogelijke allergieën
- Welke materialen de school zelf heeft of de leerlingen zelf meenemen (bijv. bord en bestek).
Aanwezigheid hulpouders.