Artikel

Smaakfeest

Wilt u een keer goed uitpakken met de hele school? En heeft u hier zelf de middelen niet voor? Vraag dan een Smaakfeest aan!

Wat is een Smaakfeest?

Een Smaakfeest is een feestelijke ochtend voor de hele school, in het teken van Smaaklessen. De ochtend begint met smaakproefjes en wordt afgesloten met een lunch. Alle klassen leren door middel van de proefjes, van alles over smaak en eten. De leerlingen gaan proeven, ruiken en voelen. Naast de proefjes bereiden alle klassen een onderdeel van de lunch voor. Aan het einde van de ochtend hebben alle leerlingen samen een volledige lunch gemaakt. Deze wordt met leerlingen, begeleiders en leerkrachten gezamenlijk genuttigd.

Wilt u een keer goed uitpakken en kunt u hiervoor ondersteuning gebruiken? Meld uw school aan voor een Smaakfeest. Dit feest wordt georganiseerd door studenten van verschillende onderwijsinstellingen. Zij zitten vol ideeƫn om een smaakvolle ochtend te presenteren, voor een paar klassen of voor de gehele school.

Organisatie

Een Smaaklessenmedewerker of student verzorgt de opzet van het feest, een handleiding voor de begeleiders, een boodschappenlijst en tevens al het keukenmateriaal dat nodig is voor het Smaakfeest (schalen, snijplanken, etc.).

Als school verzorgt u zelf de boodschappen (etenswaren) voor de proefjes en de lunch. Zo heeft u zelf de mogelijkheid voor een duurdere of goedkopere winkel te kiezen. Ook is het mogelijk de supermarkt om de hoek te benaderen voor sponsoring.

Om het smaakfeest goed te laten verlopen is het belangrijk dat we medewerking krijgen van ouders. Er dienen per klas 4 begeleiders/volwassenen aanwezig zijn. Deze dienen door de school zelf geregeld te worden. De school is verantwoordelijk voor de begeleiders. Een medewerker of student van Smaaklessen neemt de coƶrdinatie op zich.