Nieuws

Start EU-Schoolfruit 2020-2021

Gepubliceerd op
5 november 2020

Op 9 november gaat het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma weer van start! Leerlingen van OBS de Sterappel gaan in gesprek met fruitteler Halm en Jan-Kees Goet, secretaris-generaal van het ministerie van LNV om te ontdekken waar hun groente en fruit vandaan komt. De leerlingen van groep 8 mogen het eerste kratje schoolfruit zelf in ontvangst nemen.

In totaal doen bijna 3000 scholen dit jaar mee aan het programma. Alle scholen ontvangen 20 weken lang, voor 3 dagen per week fruit en/of groente voor alle leerlingen. De leveringen starten op een deel van de scholen op maandag 9 november. Een ander deel ontvangt dinsdag 10 november de eerste levering.

In deze 20 weken krijgen kinderen behalve fruit en groente ook interactieve lessen over gezonde voeding. Leerkrachten kunnen hiervoor gebruik maken van het online lesportaal Chef! In het portaal vindt de leerkracht voor elke groep de Startles EU-Schoolfruit, maar ook korte lesactiviteiten voor tijdens het groente- en fruitmoment. Leerkrachten die meer willen doen met voedseleducatie kunnen hier ook de aanvullende Smaaklessen en Smaaklesactiviteiten vinden.

Houd Facebook en Twitter in de gaten voor alles rondom de start van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2020-2021!