Jongen maakt van mais popcorn

Smaakplezier op de BSO

Wat is Smaakplezier op de BSO?

9a6ca344-5a41-4e10-84bd-fbed8fc9664c_Smaakplezier op de BSO_ae6e4566_530x535.jpg

Maak een eetbare menukaart, schilder met groenten of creëer je eigen pluktuin. Smaakplezier op de BSO is dé klapper boordevol smakelijke ideeën. Het bevat maar liefst 100 activiteiten, prikkel al je zintuigen! De map kost 115 euro.

De thema’s

Smaakplezier op de BSO is een klapper boordevol smakelijke activiteiten. Het menu bestaat uit 100 activiteiten, verdeeld over zes thema's: In actie!, Pluktuin, Cre-eet-ief, Onderzoek en ontdek!, De Smaakprofessor en Koken is kikkûh! Met de doe-kaarten uit de klapper kunnen kinderen zelfstandig aan de slag. Bekijk de voorbeeldactiviteit 'toetje tuf' of 'smaakfoppen'.

Combinatietips

De activiteiten in de verschillende thema's zijn met elkaar verbonden. Zo vullen sommige activiteiten elkaar aan. Kinderen onderzoeken de werking van gist in 'Het rijst de pan uit', bakken vervolgens hun eigen brood in 'Ben jij de bakker?' en bedenken een dans waarin zij het rijzen van brood uitbeelden in 'Ga je mee op rijs?'

Bespaartips en duurzaamheid

Producten worden zoveel mogelijk hergebruikt in Smaakplezier op de BSO. Ook materialen die worden gebruikt bij de ene activiteit worden bij een andere activiteit hergebruikt. Hiervoor zijn speciale combinatietips bij de activiteiten beschreven. Zo kweken kinderen zelf kruiden in het thema Pluktuin, die zij vervolgens gebruiken bij een kookactiviteit of bij het spel waarbij ze gedroogde en verse kruiden bij elkaar zoeken. Op deze manier gaan ze op een duurzame manier om met eten en worden de kosten van iedere activiteit verlaagd.

995d58b1-d6cc-4475-94ae-82578ac53259_Foto Smaakplezier op de BSO binnenkant_63fe4928_530x337.jpg


Bestel hier de lesmap Smaakplezier op de BSOWaarom Smaakplezier op de BSO?

  • Door te ruiken, voelen, proeven, horen en te zien ervaren kinderen hoe leuk het is om met eten bezig te zijn.
  • Kinderen proeven verschillende producten. Dit draagt bij aan een gevarieerd eetpatroon.
  • Kinderen gaan aan de slag met gezonde producten. Ze leren welke producten gezond zijn en welke producten extra's.
  • Kinderen houden van proefjes doen. In Smaakplezier op de BSO gaan ze zelf experimenteren met eten. De activiteiten zijn leuk en leerzaam!

Wat is het verschil tussen Smaakplezier en Smaaklessen?

Smaaklessen is een lesprogramma voor de basisschool. Smaakplezier op de BSO heeft minder een educatief doel. De buitenschoolse opvang is een plek waar kinderen zich, na een dag hard werken op school, lekker kunnen ontspannen. Smaakplezier op de BSO speelt hierop in.

bananen race auto