Voorproefje van Smaakmissies

Smaaklessen is hét lesprogramma over voeding voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Smaaklessen zijn de basislessen. Aanvullend zijn er Smaakmissies, dit zijn verdiepende lessen. Een Smaakmissie is een interactieve lesmodule. Via het digibord worden leerlingen uitgedaagd om een missie op te lossen. Deze missie loopt als rode draad door de lesmodule. Leerlingen gaan zowel binnen als buiten de klas op avontuur en ontvangen tussendoor hulp en feedback.

Tabel Smaakmissies.png

1. Digitale lerarenhandleiding

smaakmissiehandleiding.png

In de digitale lerarenhandleiding staan de lessen voor de Smaakmissies beschreven. Elke missie bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Introductie van de missie
  • Les(sen) in de klas
  • Excursie
  • Huiswerkopdracht in de winkel
  • Afsluitende kookopdracht

Voor deze onderdelen geldt dat u zelf de keuze kunt maken of en wanneer u deze uitvoert. Lees voor u met de Smaakmissie begint eerst goed de Algemene inleiding bij de betreffende les door. Hierin wordt kort uitgelegd hoe de Smaakmissie in elkaar zit en hoe u kan beginnen.

 Klik op onderstaande voorbeelden om ze te vergroten


2. Smaakmissies digibord

Via het digibord worden leerlingen uitgedaagd om een missie op te lossen. Er is een digibordmodule voor iedere specifieke les. Het digibord bevat ook filmpjes. In de filmpjes wordt de Smaakmissie uitgelegd aan de leerlingen. Vanuit de missie in het filmpje gaan de leerlingen aan de slag.

 Bekijk als voorbeeld het filmpje bij de Smaakmissie Moestuin

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Naar het lesaanbod