Proefje van de maand juni

Waar maak je eigenlijk jam van? Van fruit natuurlijk, maar hoe?
Maak van de fruitsoorten die jij lekker vindt jam in het proefje van de maand!


Benodigdheden

  • Gesteriliseerd potje met deksel

  • Pan

  • Kookplaat / fornuis

  • Ovenhandschoenen

  • Houten roerlepel

  • 250 gram fruit naar keuze (bijvoorbeeld aardbeien, blauwe bessen of frambozen)

  • 250 gram geleisuiker


Bereidingswijze

  • Snij het fruit in stukjes.

  • Doe het fruit in een pan en breng dit aan de kook. Laat het fruit niet doorkoken, want het hoeft nu alleen een beetje te slinken.

  • Zet het vuur laag en voeg de suiker toe. Meng de suiker door het mengsel en breng weer aan de kook. Laat het vervolgens nog een paar minuten zachtjes doorkoken.

  • Haal de pan met ovenhandschoenen van het vuur. Laat deze even afkoelen en giet de jam in het potje. Draai dan de deksel er op en zet het potje op zijn kop om af te koelen. Hierdoor komt de inhoud tegen de deksel en wordt het potje luchtdicht afgesloten.