Nieuws

Nieuw in 2019: Smaakspel voor de kinderopvang

Gepubliceerd op
27 november 2018

Vanaf 18 januari kunnen ook pedagogische medewerkers aan de slag met alles rondom smaak en eten. Vanaf dan is het Smaakspel beschikbaar. Een spel voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar.

Het Smaakspel bestaat uit kaarten met afbeeldingen van levensmiddelen, dieren en planten. Weten de kinderen welk product bij welk dier hoort? Kunnen ze de kaart aanwijzen bij de geur? Welke producten kennen de kinderen niet?

afbeelding_KO_nieuwsbrief.jpg

Het Smaakspel bevat 14 makkelijke toepasbare opdrachten waarbij kinderen met verschillende producten in aanraking komen. Niet alleen door te kijken maar uiteraard ook door te ruiken, voelen, horen én te proeven!

Door kennis te maken met verschillende geuren, kleuren, texturen en smaken wordt de smaakontwikkeling gestimuleerd. Kinderen die met meer smaken bekend zijn, eten vaak gevarieerder en dus gezonder. Dat heeft voordelen voor nu én later!

Waar verkrijgbaar?
Vanaf januari kunt u het Smaakspel bestellen via de webshop van het Voedingscentrum. Wilt u al een aantal spellen reserveren? Mail dan naar smaaklessen@wur.nl. Het Smaakspel wordt ook opgenomen in het aanbod van de subsidieregeling Lekker naar Buiten voor de Kinderopvang.


Voor overige vragen kunt u contact opnemen via smaaklessen@wur.nl