Lancering Smaakmissie

Nieuws

Groep 4 Paulusschool Giesbeek lanceert de Smaakmisses!

Gepubliceerd op
13 november 2015

Vanochtend heeft groep 4 van de Paulusschool uit Giesbeek het startschot gegegeven voor de Smaakmissies.

Een Smaakmissie is een interactieve lesmodule die bestaat uit opdrachten in de klas én opdrachten buiten de klas. Elke Smaakmissie gaat over één van de productgroepen van de Schijf van Vijf. Zo is er een Smaakmissie over brood, zuivel, groente en fruit. Via het digibord worden de leerlingen uitgedaagd een probleem op te lossen. Ze gaan op missie! Bekijk het aanbod van Smaakmissies.

De Smaakmissies zijn ontwikkeld door het Steunpunt Smaaklessen, Wageningen University.

Groep 4 van de Paulusschool doet de Smaakmissie zuivel. Zij zijn gestart met een les in de klas. Hierbij hebben ze hun kennis over zuivel opgefrist en verschillende zuivelproducten geproefd. Van geitenkaas tot kwark. In de klas keken zij ook naar de oproep op het digibord. Sien heeft een probleem. Zij moet een kaaswinkel overnemen maar weet niet alles van zuivel. Kunnen de leerlingen haar helpen? Om Sien te kunnen helpen gaan de leerlingen meer leren over zuivel. Eén onderdeel daarvan is het bezoek aan een melkveehouderij. De Paulusschool ging vandaag op bezoek bij Melkveehouderij de Genders in Giesbeek.

Voordat het startschot gegeven werd stelden een aantal leerlingen vragen aan de boerin. Hoeveel kalfjes worden er geboren? Vindt u het leuk de koeien te verzorgen? Hoelaat staat u op? Hoeveel dieren hebben jullie? De boerin gaf uitgebreid antwoord. Daarna was het tijd voor de lancering. De strobalen op het grasveld werden aan de kant gezet en er kwam een rode knop tevoorschijn. De kinderen riepen in koor "Bij deze openen wij de Smaakmissies!!!" en drukten op de knop. Er kwam een regen van confetti uit de lucht!

Na de excursie geeft de leerkracht een aantal verdiepende lessen in de klas. Hierbij leren de kinderen o.a. hoe kaas gemaakt wordt. Ook leren de kinderen welke zuivelproducten je in de winkel kunt kopen en wat je met zuivel kunt bereiden. Bekijk de Smaakmissie zuivel.

Kijk voor meer informatie op www.smaaklessen.nl