Nieuws

Proefpakket voor de Kinderboekenweek!

Gepubliceerd op
31 augustus 2015

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Duik in de wondere wereld van de wetenschap!
Jenneke Heising, een echte wetenschapper van Wageningen University, daagt alle groepen van het basisonderwijs uit om tijdens de Kinderboekenweek mee te helpen aan een onderzoek over eten.

Wedstrijd: eten van de toekomst! (Onderbouw, groep 1 t/m 4)
Jenneke vraagt leerlingen van de onderbouw om na te denken over eten in de toekomst. Welk product moet de wetenschapper gaan uitvinden? Een pizza met aardbeien, een gouden ijsje met paarse stippen of een wortel in de vorm van een peer die naar banaan smaakt? De leerlingen tekenen hun idee op de daarvoor ontworpen kleurplaat. De leerling met het leukste idee wint de wedstrijd! (De kleurplaat en spelregels worden na aanvraag per e-mail toegestuurd).

Raar maar waar! (Bovenbouw, groep 5 t/m 8)
Jenneke vraagt leerlingen van de bovenbouw om mee te helpen aan een onderzoek over het bruin worden van bananen. Hiervoor is een gratis proefpakket met daarin allerlei onderzoeksmaterialen beschikbaar. Jenneke legt in een filmpje precies uit wat de leerlingen gaan doen. De leerlingen zijn voor even een echte onderzoeker en het klaslokaal wordt een laboratorium!

De materialen kunnen niet meer aangevraagd worden. Wel kunt u de videoinstructie, proefhandleiding en/of kleurplaat vanaf 28 september gratis dowloaden.


Deze activiteit is een initiatief van het Steunpunt
Smaaklessen, het Wetenschapsknooppunt Wageningen en de Wageningen University.