Nieuws

Smaakmissies Olie en vet & Aardappel, rijst en pasta online!

Gepubliceerd op
5 juli 2016

Er staan 2 nieuwe Smaakmissies voor groep 7 & 8 online! De Smaakmissie 'Olie en vet' en 'Aardappelen, rijst en pasta'.

Bekijk de Smaakmissies hier!

Tussenplaatje OV.jpg

Smaakmissie Olie en vet

In deze Smaakmissie heeft de onderzoekster hulp nodig. Ze is erg druk met het doen van onderzoek naar olie en vetten. Ondertussen stroomt de mailbox vol met vragen, maar de helpdeskmedewerker is ziek! Ze kan de vragen van de klanten toch niet onbeantwoord laten? Kunnen de leerlingen helpen? Ga op Smaakmissie!

In de Smaakmissie Olie en vet ontdekken leerlingen van alles door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. In de aanvullende digibordmodule beheren de leerlingen de mailbox van de onderzoekster en tussendoor ontvangen ze hulp en feedback. Lees hoe de Smaakmissie werkt en plan alvast in voor volgend schooljaar!

Vanaf september zijn er ook een aantal gastlessen en excursies beschikbaar. Zo ontdekken leerlingen alles over de productie van olie en vetten. Houd de nieuwsbrief in de gaten, vol=vol!

Tussenkopje ARP.jpg

Smaakmissie Aardappelen, rijst en pasta

In deze Smaakmissie heeft Livio hulp nodig. Zijn vader heeft een Italiaans restaurant, hij wil het graag overnemen maar wil het dan wel een stuk moderner maken en meer variatie in de gerechten. Zijn vader is echter overtuigd van een goede pizza en laat zich niet zomaar overhalen om iets anders te serveren. Kunnen de leerlingen Livio helpen om zijn vader te overtuigen? Ga op Smaakmissie!

In de Smaakmissie Aardappelen, rijst en pasta ontdekken leerlingen van alles over deze koolhydraten door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. In de aanvullende digibordmodule halen ze hun voorkennis op en ontvangen ze tussendoor hulp en feedback van Livio. Lees hoe de Smaakmissie werkt en plan alvast in voor volgend schooljaar!

Smaaklessen & Smaakmissies

Smaaklessen is hét lesprogramma over voeding voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Smaaklessen zijn de basislessen. Aanvullend zijn er Smaakmissies, dit zijn verdiepende lessen. Een Smaakmissie is een interactieve lesmodule. Via het digibord worden leerlingen uitgedaagd om een missie op te lossen. Deze missie loopt als rode draad door de lesmodule. Leerlingen gaan zowel binnen als buiten de klas op avontuur en ontvangen tussendoor hulp en feedback.

Er zijn negen Smaakmissies beschikbaar:

  • Moestuin (groep 1 t/m 4)
  • Brood (groep 1+2)
  • Zuivel (groep 3+4)
  • Fruit (groep 5+6)
  • Drinken (groep 5+6)
  • Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten (groep 5-6)
  • Groente (groep 7+8)
  • Olie en vet (groep 7+8)
  • Aardappelen, rijst en pasta (groep 7+8)