Nieuws

Twee nieuwe Smaakmissies online!

Gepubliceerd op
11 november 2016

Er staan 2 nieuwe Smaakmissies voor groep 5 & 6 online! De Smaakmissie 'Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten' en 'Drinken'. Er is nu voor elke productgroep uit de Schijf van Vijf een Smaakmissie!


Smaakmissie Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten

In deze Smaakmissie heeft Mitchel hulp nodig. Hij is danser en organiseert een dansbootcamp voor kinderen. Nou krijgt hij alleen ineens allerlei vragen van ouders over het eten tijdens de bootcamp. Vooral over vlees, vis, vega.. de eiwitten dus. Mitchel is erg druk met het bedenken van zijn moves en heeft dus helemaal geen tijd om dit uit te zoeken. Kunnen de leerlingen hem helpen om de juiste keuze te maken en zorgen dat er informerende bordjes bij het buffet komen te staan? Ga op Smaakmissie!

Header-Vlees-1024x347.jpg

Bekijk hier het filmpje waarin Mitchel de opdracht van de Smaakmissie uitlegt.
In de Smaakmissie Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten ontdekken leerlingen van alles door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. In de aanvullende digibordmodule halen ze hun kennis op en ontvangen ze tussendoor hulp en feedback. Lees hoe de Smaakmissie werkt en ga aan de slag!

tussen nb.jpg

Smaakmissie Drinken

Monica is een reclamemaker en heeft hulp nodig! Ze moet een reclame maken over een superdrankje voor kinderen. Ze heeft alleen geen idee wat kinderen drinken en wat het superdrankje kan zijn. Kunnen de leerlingen haar helpen met het uitvoeren van een marktonderzoek en een flitsende reclame bedenken voor het superdrankje? Ga op Smaakmissie!

Header-Drinken-1024x347.jpg

Bekijk hier het filmpje waarin Monica de opdracht van de Smaakmissie uitlegt.

In de Smaakmissie Drinken ontdekken leerlingen van alles over verschillende soorten drinken door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. In de aanvullende digibordmodule halen ze hun voorkennis op en ontvangen ze tussendoor hulp en feedback van Monica. Lees hier hoe de Smaakmissie werkt.

Smaaklessen & Smaakmissies

Smaaklessen is hét lesprogramma over voeding voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Smaaklessen zijn de basislessen. Aanvullend zijn er Smaakmissies, dit zijn verdiepende lessen. Een Smaakmissie is een interactieve lesmodule. Via het digibord worden leerlingen uitgedaagd om een missie op te lossen. Deze missie loopt als rode draad door de lesmodule. Leerlingen gaan zowel binnen als buiten de klas op avontuur en ontvangen tussendoor hulp en feedback.

Er zijn negen Smaakmissies beschikbaar:

  • Moestuin (groep 1 t/m 4)
  • Brood (groep 1+2)
  • Zuivel (groep 3+4)
  • Fruit (groep 5+6)
  • Drinken (groep 5+6)
  • Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten (groep 5-6)
  • Groente (groep 7+8)
  • Olie en vet (groep 7+8)
  • Aardappelen, rijst en pasta (groep 7+8)