Belang Voedseleducatie Platform

FrieslandCampina

“Wij vinden het belangrijk dat kinderen actief en bijna spelenderwijs leren waar hun voedsel vandaan komt en wat het doet voor je lichaam en je gezondheid. Door kinderen al op jonge leeftijd te interesseren voor de smaak en de oorsprong van voedsel en op een toegankelijke manier kennis aan te bieden over voeding, smaak en gezondheid kunnen we ze helpen om zelf bewuster keuzes te maken.“

Rijk Zwaan

"Rijk Zwaan wil samen met haar partners actief bijdragen aan verhoging van groenteconsumptie door de basis te leggen voor smaakvolle en aantrekkelijke groenten. Het Voedseleducatie Platform laat kinderen ontdekken en beleven wat er allemaal mogelijk is met gezonde voeding. Daar dragen wij graag een steentje aan bij!"

Vuurrood BV

"Met gebundelde krachten kunnen we via het Voedseleducatie Platform heel concreet een bijdrage leveren aan het doorbreken en verbeteren van de eetgewoontes van jongeren. We zien dit als maatschappelijk betrokken bureau als een beweging waar we graag een voortrekkersrol in willen nemen."

Nestlé for Healthier Kids

"De missie van Nestlé is het verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst. Meer kennis over voeding en betere voedingsvaardigheden zorgen voor bewustere, gezondere voedselkeuzes. Voedingsonderwijs speelt hierin een essentiële rol. Daarom zijn we sinds eind 2015 partner van het Voedseleducatie Platform en streven we naar structurele opname van voedingsonderwijs in het lespakket van basisscholen."