Ons aanbod
Het beleven van voedsel staat centraal in onze lesmaterialen. Door te proeven, ruiken, voelen, horen en kijken leren kinderen spelenderwijs over eten. Hierdoor wordt de nieuwsgierigheid naar gezond en duurzaam eten opgewekt. Op deze pagina vind je de verschillende beschikbare lesmaterialen. Alle lesmaterialen staan op het lesportaal Chef!.

Smaaklessen
Door te proeven, ruiken, horen, voelen en kijken verkennen kinderen hun eten. Smaaklessen bestaat uit 5 lessen voor elke groep vol met leuke en leerzame proefjes.

EU-Schoolfruit- en Groenteprogramma
EU-Schoolfruit stimuleert kinderen samen in de klas fruit en groente te eten. Deelnemende basisscholen ontvangen 20 weken lang iedere week 3 gratis porties groente en fruit voor alle leerlingen.

Kok in de klas
Wat is er nu leuker dan een heuse kok in de klas die kinderen enthousiast maakt voor eten en alles daaromheen?! Dit jaar vindt Kok in de klas plaats op 5 oktober 2020.
Hoe zet je voedseleductie in?
Op het lesportaal Chef! staat een overzicht bij welke kerndoelen voor het basisonderwijs voedseleducatie aansluit. Er zijn verschillende manieren om ons aanbod in te zetten:
Als project
Verdeel de lessen over de dagen van de projectperiode.
Verspreid over het schooljaar
Maak van tevoren een planning, zodat alle lessen aan bod komen.
Gekoppeld aan reguliere lesmethoden in het onderwijs
Zowel op deze website als op Chef! staat van welke voedseleducatielessen aansluiten op reguliere lespakketten.
Daarnaast sluiten alle lesmaterialen aan het leerplankader Sport, Bewegen en Gezonde leefstijl van de SLO. Op basis daarvan zijn vijf pijlers samengesteld, die in elke groep terugkomen:
Gezond eten
Waarom heb je eten en drinken nodig?
Smaak
Durf jij nieuwe soorten eten te proeven?
Voedselproductie
Waar komt ons eten vandaan?
Koken
Hoe maak je een gezonde, lekkere lunch?
Consumentenvaardigheden
Wat staat er op een etiket?