Tips voor een Vaderdagontbijt

Op zondag 21 juni is het Vaderdag. Vaderdag begint natuurlijk met een ontbijt op bed! Onderstaand een aantal leuke tips en activiteiten waardoor vaders nog meer van hun ontbijt zullen genieten!

Eetbare menukaart

Maak een menukaart op eetbaar papier. Versier de menukaart met eetbare verf!

Wat heb je nodig?

  • eetbaar papier (snoepwinkel, sommige supermarkten, online)
  • rode verf: 100 gram rode paprika en 40 gram water
  • gele verf: 20 gram donkergeel multifruitsap en 20 gram aardappelzetmeel
  • groene verf: 50 gram spinazie, 20 gram koud water en 20 gram aardappelzetmeel
  • snijplank, mesje, keukenmachine of blender, zeef, garde, vergiet, 3 kommen
  • kwasten

Hoe maak je de verf?

  • Rood: Was de paprika en snijd deze in stukjes. Pureer de paprika en het water samen in de keukenmachine. Zeef het goedje en vang het vocht op. Gebruik het vocht om te verven.
  • Geel: Voeg het zetmeel langzaam toe aan het sap terwijl je met de garde goed roert. Als je alle zetmeel heb toegevoegd, heeft het mengsel de dikte van yoghurt. Is het dunner? Voeg dan een beetje zetmeel toe, totdat het de juiste dikte heeft.
  • Groen: Was de spinazie goed en laat deze goed uitlekken in een vergiet. Pureer de spinazie samen met het water in de keukenmachine. Zeef het mengsel en vang het sapje op in een kommetje. Gebruik het sapje voor de verf. Voeg het zetmeel langzaam toe aan het sapje, terwijl je met de garde roert. Als je alle zetmeel heb toegevoegd, heeft het mengsel de dikte van yoghurt. Is het dunner? Voeg dan een beetje zetmeel toe, totdat het de juiste dikte heeft.

Verven maar!

Naamloos-5.jpg

Servetpret

Bekijk hier hoe je van een servet de mooiste dingen kunt vouwen!

Servetpret.jpg

Vrolijke flessen

Pak een lege fles en beschilder deze met olieverf!

Beschilderde flessen 400x300.jpg

Liefdevol fruit

Pak een steekvormpje in de vorm van een hartje. Steek uit verschillende soorten fruit een hartje. Prik de hartjes op een sat├ęprikker en versier eventueel nog met een leuk strikje!

Naamloos-1.jpg

Muntthee

Laat je moeder heerlijk ontspannen wakker worden, maak een kopje muntthee voor haar. (Let op, vraag eventueel hulp bij het inschenken van de thee) Kijk in het Online Inspiratieboek hoe je echte Marokkaane muntthee kan maken.

muntthee.jpg