Nieuws
Een slager in de klas? Vraag een gastles aan!
Van 15 tot en met 20 april is het de Week van de Slager. Tijdens deze week staat het slagersvak centraal. Nieuwsgierig? Vraag dan een gastles aan van een slager! De slager komt in de klas vertellen over zijn vak en over hoe het vlees van de boerderij bij jullie op je bord komt. De gastles is speciaal voor groep 5 t/m 8.
Gastles aanvragen
De slager zal tijdens de gastles een kijkje geven in de keuken en winkel van de slagerij. Leerlingen leren waar het vlees op hun bord vandaan komt, ze leren over de keten van vee naar vlees en ze leren over het slagersvak. De gastles aanvragen kan via www.slagerindeklas.nl
De gastlessen zijn beschikbaar door heel Nederland! De gastles sluit goed aan bij de Smaakmissie Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten. Hierin gaan de leerlingen aan de slag met het bijbehorende vak uit de Schijf van Vijf.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Wie geeft de gastles?
De gastlessen worden aangeboden vanuit Sovvb, de stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf. Sovvb is lid van het Voedseleducatie Platform, waarin overheid, bedrijfsleven, de wetenschap (WUR), het onderwijs en maatschappelijke organisaties in een Publiek Private Samenwerking (PPS) samenwerken aan objectieve educatie over voedsel en voeding bij kinderen.
In de gastles wordt geen merk- of productpromotie toegepast.
De kwaliteit, objectiviteit en inhoud van de materialen van Smaaklessen en de Smaakmissies worden bewaakt door het Voedseleducatie Platform. Een onafhankelijke Raad van Toezicht en Toetsingscommissie waken hierover.
Smaakmissie Vlees, vis, peulvruchten, ei en noten
Mitchel is een danser en hij organiseert een dansbootcamp voor kinderen. Nou krijgt hij ineens allerlei vragen van ouders over het eten tijdens de bootcamp. Vooral over vlees, vis, vega... de eiwitten dus.
Mitchel is erg druk met het bedenken van zijn moves en heeft dus helemaal geen tijd om dit uit te zoeken. Kunnen de leerlingen hem helpen om de juiste keuzes te maken en zorgen dat er informatieve bordjes bij het buffet komen te staan?
In deze Smaakmissie ontdekken leerlingen van alles over vlees, vis, peulvruchten, ei en noten door zelf op onderzoek uit te gaan, zowel binnen als buiten de klas. De Smaakmissie bestaat uit 6 interactieve lessen met aanvullend een digibordmodule.
Ga zowel binnen als buiten de klas op avontuur!