Gisteren, tijdens De Week van Ons Eten, is Blik op je Eten officieel gelanceerd! Dit is gedaan door demissionair minister Femke Marije Wiersma, die tijdens haar bezoek aan OBS de Voorsprong in Den Haag samen met de leerlingen enkele van de activiteitenkaarten
uit het blik heeft gedaan. Met Blik op je Eten leren kinderen op een speelse manier waar hun voedsel nou echt vandaan komt. Want aandacht voor ons eten is niet alleen belangrijk, het is ook leuk én verbindend.
Blik op je Eten is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de klas of op het schoolplein. In elk blik zitten 20 activiteitenkaarten, gericht op één van de groepen 1 t/m 8, die zonder of met weinig voorbereiding door de leerkracht kunnen worden ingezet. De activiteiten gaan allemaal over eten en passen goed voor of na een eetmoment. Hoe smaakt het? Is het gezond? Waar komt het vandaan? Hoe komt het op mijn bord en hoe is het bereid?
Ook heeft de demissionair minister een stuk uit het boek De Honingbij voorgelezen in het kader van de Kinderboekenweek. De video hieronder geeft een impressie van het schoolbezoek.
Wil je ook aan de slag met Blik op je Eten tijdens De Week van ons Eten en de rest van het schooljaar? Bestel je blik dan nu in onze webshop!
Blik op je Eten is een samenwerking tussen Smaaklessen (Wageningen University & Research) en Kokkerelli (Kids university for Food & Health).